Американски учени установиха, че съединения в крушите помагат срещу хронични заболявания, съобщи Нюзру.
Крушите са по-ефективни в борбата със стомашни заболявания, предизвиквани от бактерията Хеликобактер пилори, след ферментация, твърдят учените от университета на Северна Дакота. При това полезните бактерии остават незасегнати.
Учените са работили със сортовете Бартлет и Старкримсон. Те установиха, че благодарение на съдържащите се в тях феноли и антиоксиданти, крушите забавят действието на ферментите, участващи в метаболизма на глюкозата и нишестето. Затова те помагат и при хипергликемия и хипертония, свързана с диабет тип 2.
Крушите са богати на целулоза, вит. С., калий. Те не съдържат натрий, мазнини, холестерин. В една порция има само 100 калории.
БТА
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни