Смъртта на вокалистката на "Кренбърис" Долорес О'Риордан не се разследва като съмнителна, съобщи британската полиция, цитирана от Би би Си.

Оттам потвърдиха, че е изготвен полицейски доклад, който отива при съдебния лекар, който да изследва причините за смъртта на Долорес.

Ирландската музикантка почина внезапно в понеделник в Лондон, на 46-годишна възраст.

"Кренбърис" бяха на върха през 90-те години с хитове като Linger и Zombie.

Според говорител на полицията органите на реда били извикани в хотел в Парк Лейн в 9,05 ч местно време в понеделник като съобщението е било за намерена мъртва жена на около 45 години.

В изявление от агента на Долорес О'Риордан се казва: "Вокалистката на ирландската група "Кренбърис" беше в Лондон за записи. Няма повече детайли към момента".

Членовете на "Кренбърис" - Ноел Хогън, Фергал Лоуър и Майк Хоган - отдадоха почит на починалата Долорес в социалните медии.

"Тя беше изключителен талант и се чувстваме привилегировани, че бяхме част от нейния живот от 1989 г.".

Агентът ѝ добави: "Членовете на семейството са съкрушени от новината и помолиха да не бъдат безпокоени в тези трудни часове".

Според местния свещеник от родния ѝ град Фрайярстоу в Лимерик погребението ѝ ще е в Ирландия.

"Семейството ѝ очаква още подробности от Лондон за смъртта ѝ", каза пред Би Би Си отец Джеймс Уолтън.

Ирландският президент Майкъл Хигинс определи смъртта на певицата като огромна загуба, като отбеляза, че работата на Долорес с "Кренбърис" е "имала огромно влияние на рок и поп сцената не само в Ирландия, но и по света".

Ирландският премиер Лио Варадкар каза, че "тя е може би най-голямата звезда на Лимерик" и че "нейната група е уловила в песните си целия гняв, който изпитваш в тийнейджърските си години".

Дан Уейт от звукозаписната компания "Илевън севън" поясни, че О'Риърдан му оставила вокално послание, в което заявява, че очаква с нетърпение предстоящите записи. "От посланието се вижда, че тя е изпълнена с живот, шегува се и е развълнувана, че ще се срещне с мен и съпругата ми тази седмица", каза Уейт.

Междувременно стана ясно, че продажбите на нейните соло албуми и дисковете, които е записала с "Кренбърис", рязко са се увеличили след смъртта ѝ, съобщи Контактмюзик. Продажбите на най-новия диск "Something Else" на "Кренбърис" са нараснали с над 900 процента, а тези на излезлия през 2007 г. дебютен соло албум "Are You Listening?" на О'Риърдан - с над 145 процента. Продажбите на хита "Linger" на "Кранберис" пък са се увеличили с над 35 процента.

"Кренбърис" излитат към върха през 1993 г., когато дебютният им албум Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? се продава в над 40 млн. копия по света.

Долорес О'Риордан е най-малкото от седем деца, пише собствени песни от 12-годишната си възраст.

Тя става част от групата още като тийнейджърка след като вижда обява, че търсят вокалистка.

За кратко след като "Кренбърис" се разделят през 2003 г., Долорес пробва соло кариера, групата обаче отново се събира заедно през 2009 г.