По време на мандата си палавият Бил Клинтън не се задоволявал само с Моника Люински. Президентът имал и "руса, напета любовница", която го посещавала винаги, когато съпругата му Хилъри излизала от къщата им в Чапакуа. Екипът от Сикрет сървис, който охранявал Клинтън, дал кодово име Energizer на креватната авантюра на Бил, пише Ричард Джонсън в "Ню Йорк пост".

Информацията е взета от скандалната книга на Роналд Кеслър "Детайли за първото семейство. Служители от Сикрет сървис разкриват тайния живот на президенти". Книгата излиза на пазара на 5 август. Кеслър е добре запознат с любопитните информации, засягащи тайните служби. Именно той неотдавна пусна неопроверганата до двес история как гардовете на Барак Обама си наемали проститутки и са поставили охраната на президента под въпрос.

В книгата, с откъси от която се сдобил ловкият Джонсън от "Ню Йорк пост", се твърди, че абсолютно никакъв протокол не се спазвал, когато "русата и напетата" пристигала с джипа си, минути след като Хилъри е излязла от къщи. Кеслър цитира как охранител със стаж инструктирал новак: "Няма да я спираш, не приближавай до нея, просто я пускай!"

Energizer, описвана като чаровна и добронамерена, понякога носела кифлички на служителите, пише в книгата. Един от офицерите разказал на Кеслер: "Беше топъл ден и тя беше с най-дълбоко изрязаното деколте. Като се наведе, гърдите й се видяха почти целите. Бюстът й изглеждаше много напорист, преливащ..."

Кеслър пише още, че имало уговорка между екипите, охраняващи Бил и Хилъри. Офицерите на първата дама предупреждавали колегите си, когато тя тръгне да се прибира вкъщи. Така че Бил да има време да се раздели с Energizer и да почисти доказателствата за нейното присъствие в семейния дом. Веднъж станало "късо съединение" и алармата за Хилъри дошла късно. Агентите действали като светкавици, за да изведат любовницата и да не се стигне до огромен скандал.

Кеслер твърди, че Хилъри се държала грубо към служителите от охраната си, положили клетва да я пазят дори с цената на живота си. "Поради нейната враждебност към офицерите от охраната и въобще към военните, охранителите гледаха като на наказание назначаването си покрай нея."

Хора от днешния екип на Бил Клинтън отказали да коментират готовата за пазара нова книга. Говорителят на Хилъри Ник Мерил пък в момента се занимавал с твърденията в книгата на Ед Клайн "Кървава вражда", в която се твърди че съществувала сериозна неприязън между Клинтънови и семейство Обама. Когато поискали от него коментар за написаното от Кеслер, той възкликнал: "Какво, още една книга ли?!"