В деня, в който светът бе потресен от историята от Калифорния, САЩ за родители, които да държали в плен, оковани с вериги и недохранени 13-те си деца в продължение на години, полицията и прокуратурата в Свищов също разкриха ужасяваща история с подобен сюжет, съобщи БНТ. 

Години наред жена е държала под ключ в дома си двете си дъщери  - на 33 и 34 години. Те не са напускали дома си, живели са в крайна мизерия, а съседите им дори не са подозирали, че майка им не е сама. От полицията в Свищов са потвърдили историята на престъплението пред "По света и у нас". 

Разследващите влезли в къщата в Свищов след сигнал на съсед, разказва националната телевизия. Заварили ужасяваща гледка. Двете жени били заключени в една стая, неадекватни, потънали в мизерия. Съседите не подозирали, че жените от години живеят в къщата, тъй като майка им разказвала, че са добре и са в София. 

По обяд жената, държала дъщерите си в плен е била задържана и отведена за разпит. Според данни от полицията майката е признала, че държи дъщерите си заключени години наред, но това било "по тяхно желание".

Не е ясно как са живели двете жени и какво е здравословното им състояние. Наблюдаващият прокурор по случая заяви, че тепърва ще се назначават медицински и психиатрични експертизи.