"Поставен съм на ръба на предела на изпитанието на човешката, психическа и физическа издръжливост", казва лидерът на „България без цензура“ (ББЦ) Николай Бареков в изявление до медиите по повод решението на ВМРО да напусне коалицията с неговата партията.

"Бруталната атака пред очите на българския народ се провежда срещу мен от ГЕРБ, ДПС, много от действащите и незаспали структури на бившите и настоящи служби, хора като Цветан Василев и глутница кучета с маргинална същност", продължава в подобен стил Бареков.

Новият политик обяснява, че след след "влизането ми в политиката, заемането на високи постове в Европейския парламент и номинацията ми за министър-председател съм застрашил брутално политическата и икономическа олигархия в България".

Бареков заплашва, че в началото на следващата седмица щял да изнесе на специална пресконференция „всички документи от архива на МВР за престъпните връзки на Бойко Борисов с ключови дейци на прехода, Държавна сигурност и ДПС".

"В тях се съдържат данни и факти за десетки извършени убийства от 1986 г. и по време на целия злополучен преход", плаши Бареков.

Лидерът на „България без цензура“ казва за себе си, че е „единственият политик, който се изправя срещу машината на ДПС и ГЕРБ, воден от пълната увереност, че ако техните фирми не бъдат свалени от кръвоносната система на България, в страната няма да има пари за пенсии, здравеопазване и реформи, включително за младите, майките и пенсионерите".

"Ако не получа подкрепа от българските медии доброволно ще се оттегля от политиката, за да се успокоят духовете на всички крадливи обществени прослойки. Надявам се да бъда разбран правилно!"

В специално прессъобщение партия ББЦ информира, че ще се яви самостоятелно на парламентарните избори на 5 октомври, а бъдещата коалиция между ВМРО и НФСБ е наречена „коалицията на смъртта“.