Свърши се. Голмайсторът на ЦСКА-София и на Първа лига Фернандо Каранга се прибра вчера в България и вечерта се присъедини към отбора си на лагера в Сандански.

Нападателят се забави с няколко дни и ще понесе глоба, информира официалният сайт на клуба. На старта на зимната подготовка старши треньорът на "червените" Стамен Белчев обяви, че ваканцията на Каранга ще продължи малко повече, тъй като той имал да решава имотни проблеми в родината си. Това ставало с негово разрешение.

Въпреки това в някои медии се появиха информации, че Каранга умишлено не се връща, тъй като изнудва клуба за повече пари. Искан бил от китайски клуб, където му давали милиони и т.н., и т.н.

Нищо от това не получи официално потвърждение, не и на този етап. Китайският отбор отрече да иска Каранга.

Сапунката обаче се завъртя и фенове на ЦСКА-София решиха да издирват Фернандо чрез фейсбук, където писаха съобщения на половинката му. Така тя качваше в мрежата статуси, в които Каранга се врича в любов и вярност на запалянковците на "червените". После ги сваляше.

И така. Поне засега "сериалът" свърши. Реализаторът има договор с клуба до лятото на 2019 г.

Вижте какво гласи официалното съобщение на ЦСКА-София по случая:

"Фернандо Каранга се присъедини към съотборниците си на лагера в Сандански. Голмайсторът получи разрешение за по-дълга почивка още преди да се прибере в родината си за празниците, за да уреди документите си със свои имоти в Бразилия. Той пристигна в България 3 дни след първоначално уговорените, заради което ще си понесе съответната санкция. От утре Каранга ще се включи в тренировъчния процес, като до заминаването на отбора за Испания след седмица той ще се готви по индивидуална програма и рядко ще се включва в колективните занимания."