"Цариградско шосе", "Фритьоф Нансен" и площадът пред НДК от днес отново осъмнаха с билбордове на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

В началото на януари възникна минискандал с билборд на федерацията. След като от синдкитатите заплашваха с ефективни стачни действия, те сложиха на ул. "Гурко" и бул. "Евлоги Георгиев" транспаранта, на който се оплакваха от основното възнаграждение от едва 340 евро. Адресат бяха идващите точно по това време еврочиновници за откриването на председателството ни. Билбордът изчезна мистериозно, а после от фирмата стопанин обясниха, че били подведени за съдържанието му.

Малко след това обаче премиерът Бойко Борисов разпореди "колкото искат билбордове от рекламата за европердесдателството да им се предоставят" и каза, че е "истински възмутен" от това, което направила частна фирма, сваляйки плакатите.

Синдикалисти отказаха "подаянието", като казаха, че си имат договор за още плакати и ще си го изпълнят.

Вместо това те се срещнаха с Борисов в Минстерския съвет, където се договориха за 100 млн. лв. отгоре към бюджета за заплати и прекратиха стачните действия.

Новите билбордове са с 3 различни визии, безспорно естетически са и отразяват мотото на СФСМВР "Заедно можем повече".

В тях няма едно нещо - оплаквания за пари.