Ник Кириос, следващият съперник на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия по тенис, се изказа доста ласкаво за своя опонент на осминафиналите.

Не е тайна, че двамата са приятели. Нещо повече - в края на миналата година скандалният понякога Ник благодари на българина, че в критичен момент през 2017-а му е оказал морална подкрепа и това му е помогнало да излезе от психологическа дупка.

"Григор е изключителен атлет и ще ми бъде трудно срещу него, коментира Кириос, след като преодоля Жо-Вилфред Цонга в тежка битка с три тайбрека - 7:6(5), 4:6, 7:6(6), 7:6(5). - Неслучайно в момента той е сред най-добрите. Имаше невероятна 2017-а, особено в края. Мисля, че форматът 3 от 5 сета му допада, уверен е, перфектно подготвен физически. Добър приятел ми е. Сигурен съм, че и двамата чакаме с нетърпение двубоя."

По-рано днес Димитров елиминира руснака Андрей Рубльов - и той в четири сета.

Двамата с Кириос са играли 3 пъти досега, като първата ни ракета води с 2:1. Той се наложи с 2:0 сета на финала на турнира от "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ, през миналата година.

Ник за първи път огорчи Гришо на полуфинал в Бризбън по-рано този месец. Така австралиецът детронира българина, а после взе и титлата. Няма съмнение, че играта на Ник Кириос върви във възходяща линия в началото на 2018-а.

Сигурно е, че Григор Димитров ще трябва да вдигне нивото на представянето си спрямо последните две срещи, ако иска да продължи напред. Както срещу Рубльов, така и с Макензи Макдоналд хасковлията показа колебания.

Напред без загубен сет продължава Рафаел Надал, който не срещна съпротива от босненеца Дамир Джумхур - 6:1, 6:3, 6:1. Испанецът е в потока на Григор и Ник.