Ето писмото, което написах на омбудсмана на БНТ, г-н Иван Такев

Уважаеми г-н Омбудсман на БНТ,

Уважаеми г-н Такев, 

Драги Иване, 

Обръщам се към Вас, за да подкрепя предаването "Денят започва с култура" - в настоящия му формат, с настоящия му екип. Това предаване е една от малкото останали автентични институции на българската култура, то синтезира новини, разкази, визуални материали и дискусии, изработило си е бърза реакция и критерий за важните събития, обсъжда своевременно актуални въпроси на българската културна сцена, допускайки широка палитра от художествени прояви, традиционни и авангардни, както и разнообразни творци, изпълнители, критици, коментатори, експериментатори.

То дава демократичен достъп на различни гледни точки и осигурява телевизионно време на критичността, творчеството, поддържайки високо летвата на вкуса.

Без съмнение то има авторитет и гледаемост сред водещи творчески гилдии, творци, изпълнители и публики, а освен това изпълнява неоценима синтезираща информационна задача.

Накратко - то е важно, ключово. Не позволявайте да му се пречи, защитете един авторитетен телевизионен форум, който би трябвало да е гордост за БНТ.

С уважение: Александър Кьосев

---

Бел. ред. - писмото на културолога проф. Александър Кьосев по повод атаката на Емил Кошлуков срещу блока "Денят започва с култура" препечатваме от профила му във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Над 300 души са харесали публикацията му в социалната мрежа, тя е споделена повече от 65 пъти. Десетки са го подкрепили в коментарната секция. Всички тях може да видите на профила Alexander Kiossev.