Канадският магнат в сферата на фармацията - Бари Шърман, и съпругата му Хъни са били убити - това е заключението на частни детективи, наети в разследването на изненадващата смърт на основателя на фармацевтичния гигант "Апотекс" (Apotex), съобщава "Скай нюз". Детективите бяха ангажирани от децата им.

Шърман е 12-тия най-богат канадец, твърди "Форбс".

Семейство Шърман бяха открити мъртви в дома им в Торонто на 15 декември миналата година от брокер на недвиоими имоти. От полицията съобщиха, че смъртта е настъпила в следствие на задушаване, но няма следи за влизане с взлом в дома, а и първоначално бе съобщено, че не се издирва извършител. Това наведе на съмнения, че се разследва самоубийство или убийство и самоубийство, припомнят медийни публикации. Основната версия бе, че 75-годишният Бари е убил 70-годишната си съпруга, след което се е обесил.

Четирите деца на двойката обаче обявиха пред "Торонто стар", че версията са убийство и самоубийство няма никаква логика и започват собствено разследване. 

Адвокатът Брайън Грийнспън е наел детективи, а те поискаха нова аутопсия. Патоанатомът е открил следи по ръцете на съпрузите. Според детективите белезите показвали, че ръцете им са били връзвани с корда или пластмасови въжета, въпреки че при откриването на телата не са били вързани и не е имало следи от въжета или корда наоколо. Другото твърдение на паралелното разследване е, че смъртта на Бари и Хъни е настъпила в следствие на удушаване с мъжки кожен колан.

Съмненията са, че става дума за професионално убийство.