Григор Димитров и Ник Кириос демонстрираха приятелските си отношения след гигантския сблъсък на осминафинал на "Аустрелиън оупън". Двамата се прегърнаха и размениха окуражителни думи в края на спечеления от българина двубой.

На видеото личи, че австралиецът няколко пъти казва на Димитров "Believe" ("Вярвай"). Григор пък похвали своя опонент в първото си интервю на корта.

А отношенията между Гришо и Ник са поредното доказателство, че първата ни ракета намира общ език на и извън корта с всички големи личности на тениса. Той е в отлични отношения както с безспорни авторитети като Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри, така и избухливи и скандални "лоши момчета" като Ник Кириос.

Сега на Димитров предстои мач с Кайл Едмънд (Великобритания), на когото оказа помощ по време на мача им в Бризбън по-рано през януари.

"Трудно се играе срещу Ник, наскоро загубих от него, коментира Григор Димитров пред величието Джим Къриър. - Той сервира невероятно, а днес игра страхотно. Не знаеш какво ще направи, той биеше втори сервис с 220 км/ч. Кой друг може да прави това?! С моя екип имахме великолепна 2017-а. Опитваме се да надграждаме всеки ден. Искаме да вървим стъпка по стъпка вървим. Сега ще играя срещу Кайл. Излязох срещу него в Бризбън и спечелих много трудно. Но аз съм концентриран върху моята игра. В началото на турнира не се чувствах много добре, не удрях топката перфектно, но се представям все по-добре."