Мини Маус получи звезда на прочутата Алея на славата в Лос Анджелис, предаде АФП. Екранният партньор на Мини - легендарният Мики, беше безкрайно радостен, че и половинката му най-накрая се сдоби със звезда, която той има от 1978 година. Мишокът беше първият анимационен герой, получил тази чест.

"Мики, аз съм толкова щастлива, че си днес тук да споделиш радостта си с мен. Това е и за теб. Това е най-щастливият ден за мен. Благодаря ти, благодаря ти, благодаря ти", викаше екзалтирана Мини.

Двамата за първи път се появяват на екрана точно преди 90 години. Заедно с тях сега на алеята бе и поппевицата Кейти Пери. 

В церемонията участва и генералният директор на "Дисни" Робърт Айгър.

Мултипликаторът Уолт Дисни /1901-1966/ създаде мишката с човешки черти Мини Маус през 1928 година. За пръв път тя се появи като приятелка на Мики в късометражния анимационен филм "Steamboat Willie" от 1928 година, пише БТА.

По време на тържествената церемония Робърт Айгър отбеляза:

"След цели 90 години, крайно време беше и Мини да получи своята звезда!" и припомни, че тя е била герой на над 70 анимационни филма. За това време този персонаж е бил модна икона, феномен на поп културата и герой, създал много радост за децата.

Певицата Кейти Пери, облечена с тоалет, подобен на този на Мини, заяви, че тя й е била фен още от най-ранна възраст.

Зевзеци, които случайно минаваха по булеварда, попитаха дали и Мини не е била изнасилена от някои в Холивуд и дали тя ще се присъедини към движението Me too.