Няма подадена оставка от шефа на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов, съобщиха пред Клуб Z от службата.

Слухът, че Антонов е подал оставка, бе разпространен от сайта "Гласове" и според тях това е станало още в понеделник, а "реалната причина е прокурорска проверка за извършени от него злоупотреби".

От администрацията на президента също съобщиха, че към момента няма депозиран такъв документ. "Ако такава оставка е на лице, обществеността ще бъде информирана своевременно", казват оттам.

 "Гласове" информира, че формална причина за молбата за напускане, която беше депозирана в понеделник вечерта, е предложение за друга работна позиция, но истинската е прокурорската проверка.

В началото на миналата седмица наистина се появиха информации, че военно-окръжна прокуратура проверява Антонов. По традиция от обвинението не съобщават данни за това кого разследват и изобщо ще има ли образувано досъдебно производство (проверката е съвсем начална фаза, б.р.). В случая обаче те лаконично потвърждават, че фактът на проверката е истина.

От нея няма обявен резултат. Според медии се касае за сигнал на подчинени срещу директора, че в ловно стопанство "Кричим" ходел на лов и посрещал приятели на държавна сметка.