Петя Димитрова и Цветан Алексиев са носителите на наградите "Буров" за 2017 г. Учредена през 1992 г., фондация "Атанас Буров" връчва ежегодно призове за банково управление - от 1994 г., и за индустриално - от 2000 г.  

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка (с правно име "Юробанк България" АД), е призьор в раздел "Банково и финансово управление". Тя започва работа в Пощенска банка през 2003 г. като главен финансов директор на осемте дъщерни компании на "Юробанк И Еф Джи Груп" в България. През 2005 г. заема и длъжността прокурист на Пощенска банка. През 2007 г. е назначена за изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк. След юридическото сливане на ДЗИ Банк и Пощенска банка, Петя Димитрова става изпълнителен директор и член на УС на обединената банка. През 2012 г. вече е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка. Под нейно ръководството през 2016 г. Пощенска банка придобива и интегрира за кратко време дейността на Алфа Банк - клон България.

Цветан Алексиев, носител на наградата в раздел "Индустриално управление", е изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на "Сирма груп холдинг". Целият му кариерен път на развитие е минал в тази компания. Започва като софтуерен инженер през 1993 г., а от 2002 година е главен изпълнителен директор и отговаря за цялостното управление на холдинговата структура и бизнес развитието на най-голямата компания в групата – Сирма Солюшънс АД.