"Реал" (Мадрид) направи голям гаф в сезон, в който провалите за "белите" се нижат един след друг. Шампионът на Испания, Европа и света отпадна на четвъртфинал за Кралската купа след поражение с 1:2 от "Леганес" на полупразния "Сантяго Бернабеу".

А "Реал" спечели първата среща с 1:0 като гост. Тимът напуска турнира, тъй като съперникът му е отбелязал повече голове на чужд терен. Тази ръзвръзка, и то срещу скромен отбор като "Леганес", прави грешната стъпка още по-нелепа.

Победителят е от мадридското предградие Леганес, където живеят много имигранти, включително българи.

Снимка за спомен за "Леганес" на "Бернабеу".

"Леганес"  ще играе на полуфинал и това е най-доброто класиране на тима в историята на турнира.

Треньорът Зинедин Зидан, чийто стол се клати все по-силно, остави извън състава куп титуляри, начело с Кристиано Роналдо.

Ерасо откри резултата в 32-ата минута и изравни общия резултат от двете срещи. В 47-ата Карим Бензема изравни и това накара домакините да гледат още по-лековато на двубоя.

Габриел обаче ги върна бързо в реалността, като направи 2:1 още в 55-ата. 

До края "Реал" натискаше, но чистите голови ситуации не бяха много. И "лос меренгес" напуснаха терена с наведени глави, освиркани от феновете си.

Мадридчани са на цели 19 точки зад лидера "Барселона" в класирането (и мач по-малко), което прави битката за титлата изгубена кауза. Остава Шампионската лига, но съперникът на осминафиналите е доста сериозен - "Пари Сен Жермен".

Шампанско за героя Шампан

Нерео Шампан

След мача играчите от "Леганес" отвориха шампанското. И главна заслуга за това има човек с фамилията Шампан, пише в. "Ел Мундо".

Във Франция тази дума се използва и за едноименната област, и за появилата се там пенлива напитка.

Героят е аржентинецът от френски произход Нерео Шампан, вратарят на "Леганес". Той е 32-годишен и играе за тима от мадридско предградие като преотстъпен от "Олимпио" в родината си. При това мачът срещу "Реал" бе едва четвъртият за Шампан с фланелката на "Леганес".

А след победата вратарят с „шампанската“ фамилия цяла нощ е слушал любимия си хеви метъл. Съотборниците му се жалват, че той ги подлудява с високи децибели. Снощи обаче те са го оставили на драго сърце да им надува главите. Заслужил си го е.