"Барселона" се присъедини към "Леганес", "Севиля" и "Валенсия" на полуфиналите за Кралската купа на Испания. Каталунците елиминираха "Еспаньол" в четвъртфинален реванш на "Камп Ноу", завършил 2:0. "Еспаньол" спечели първата среща с 1:0.

Двубоят ще се запомни с изпращането на един футболист на Барса и посрещането на друг. Преди първия съдийски сигнал отборът и феновете се сбогуваха със защитника Хавиер Масчерано, който продължава кариерата си в Китай.

В чест на аржентинеца бе организирана специална церемония.

Без големи фойерверки снощи Фелипе Коутиньо дебютира за новия си клуб. Той влезе като смяна на Андрес Иниеста в 68-ата минута и макар и за краткото време показа защо каталунците ще платят над 160 милиона евро на "Ливърпул" за услугите му.

А "Барселона" рано заличи пасива, но в последните минути трябваше да чака последния съдийски сигнал на нокти. Луис Суарес откри резултата в 9-ата минута, а в 25-ата Лео Меси удвои.

До края домакините на няколко пъти можеха да направят резултата 3:0, а опасностите пред вратата им не бяха много. Ден по-рано от надпреварата отпадна големият противник на "Барселона" - "Реал" (Мадрид).