Красимир Анев грабна бронзов медал в спринта на 10 км на европейското първенство по биатлон в Риднау-Вал Ридана (Италия).

Това е първо отличие за България от шампионата. 

Анев повали всичките 10 мишени на стрелбището и излезе на 4-та позиция след последната стрелба. Той показа голям хъс във финалната обиколка и успя да стигне до бронзовия медал в дисциплината.

Интересен факт е, че точно преди една година нашият биатлонист отново завърши трети в състезанието на 10 км на първенството в Душники Здруй (Полша). 

Още петима българи участваха в надпреварата при мъжете, като двама от тях се класираха за утрешното преследване. Това са Владимир Илиев и Антон Синапов.

Илиев, миналогодишен европейски шампион в дисциплината, сбърка два пъти и завърши 31-и, а младият чепеларец остана 55-и с три наказателни обиколки.

Димитър Герджиков също сбърка три мишени и е 62-и, а Михаил Клечоров с две обиколки зае 72-а позиция. Последен от нашите е Димитър Парталов с безпогрешна стрелба и 88-о място.

Новият шампион в спринта е Андрейс Расторгуев от Латвия, който повали 9 от 10 мишени. Александър Логинов от Русия направи същия брой грешки и грабна сребърното отличие.