"Още през 2002 г., когато за пръв път свирихме с него, мислехме, че това няма как да се случи на български изпълнител – да свири с такава голяма звезда. Оттогава направихме 10-ина концерта заедно."

Това каза смеейки се пред Клуб Z Славчо Николов от Б.Т.Р. като първи коментар на новината, че българите и "Гласът на рока" - Глен Хюз ще бъдат един от хедлайнерите на задаващия се "Варна Мега рок" фестивал.

Само преди дни от профила на бившия каварненски кмет Цонко Цонев се разбра, че на пристанището във Варна предстои голямо рок събитие, като първата дата е 18 август. Заради мястото, летния сезон и най-вече изградените традиции на рока в Каварна навремето, Цонев очаква и хиляди гости от съседни държави, най-вече от Румъния.

Той обаче засега енигматично мълчи за предстоящия хедлайнер на фестивала, който ще стане известен до няколко дни. Не са обявени и цените на билетите.

Още на 12 януари Хеви Кметъл загатна, че предстои нещо голямо. Той е съорганизатор заедно с община Варна.

"Това е много вълнуващо, защото той направи много голям рефреш на кариерата си - продължи китаристът на Б.Т.Р. по адрес на Хюз. - В момента свири с музиканти като Чад Смит (RHCP), Джо Бонамаса, Джейсън Бонъм (син на легендарния Бонзо от "Лед Зепелин). Разбрахме, че пак с голямо удоволствие е приел и се връща в България с голям кеф."

Славчо обобщи отношението на групата като "абсолютен респект към този голям музикант и човек".

От 2004 г., когато Б.Т.Р. за пръв път свириха с Джон Лоутън в Каварна, вече са били част от сцената на "Назарет", "Саксън", "Дийп Пърпъл" и мн. др.