Първата ни ракета Григор Димитров е под въпрос за тенис турнира в София в началото на февруари. Гришо разкри, че има проблем с рамото на брифинг в столицата. Димитров се прибра вчера след участието си на Откритото първенство на Австралия, където отпадна на четвъртфинал.

Той е в България седмица преди старта на "Диема Естра София оупън", който ще се проведе между 4 и 11 февруари в "Арена Армеец". Григор спечели титлата през миналата година.

"Каквото и да кажа за играта си в Австралия, ще звучи като извинение. Със сигурност в много от мачовете можех да играя по-добре, не бях във форма, точно започнах да навлизам, каза Димитров пред журналисти. - Винаги изисквам повече от себе си. Но понякога тялото просто не иска. Прибрах се от Австралия, направих прегледи в Монако, защото не се чувствах добре, особено в края на турнира в Мелбърн. Трябва да намеря начин да се възстановя, защото здравето е най-важното за мен".

"Очаквам резултатите от докторите да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София. Рамото ми е доста преуморено, имах болки в последните три мача и затова не играх добре. Понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Не искам да давам празни обещания. Не се взема лесно решение, ако се налага да не играя. Тук подкрепата е уникална, обичам да излизам на корта в България. Но искам да дам време на тялото си. Чакам. В момента, в който разбера, ще споделя. Ще научите. Тук съм, за да играя, не за нещо друго. Но ще видим какво ще стане. Тенисът е маратон, не спринт. Годината е дълга. Постоянството е важно. Защо да не надградя?", добави първата ни ракета.

Димитров обясни, че още не знае кои са тенисистите, заявили участие на "София оупън". Сред тях е Хьон Чун, който отпадна на полуфинал от Роджър Федерер в Мелбърн.

"Гледам мач за мач. Увереността идва с мачовете, които печелиш, а не с ранглистата. Винаги искам да тренирам повече, защото когато достигнеш този връх, е още по-трудно да го задържиш. През миналата година имах само една седмица почивка. Направих правилните неща. Всичко вървеше добре, започнах да навлизам във форма в Австралия, но просто се уморих", каза хасковлията.

"Хасково има специално място в сърцето ми. Родният ми град навява носталгия, но предизвиква и усмивка", призна Гришо.

На въпрос какво ни липсва в България, за да има повече млади надежди, които да постигнат неговите успехи, Григор Димитров коментира:

"Със сигурност една академия би била помогнала, треньори, фитнес инструктори - най-простите неща. Средата за мен винаги е била най-важното нещо. Навсякъде може да постигнеш резултати, ако имаш желание и правилната насока. Ако можеше баща ми да вземе всички наведнъж, с удоволствие" пошегува се той.

Григор Димитров няма планове през тази година да играе за България на "Купа Дейвис". Той и екипът му са си поставили други цели.