Да опитаме да проследим логиката:

---> Вдигат рязко цените за градски транспорт;
---> Не подобряват условията в градския транспорт;
---> Разбираемо се използват повече автомобили;
---> Твърдят, че автомобилите замърсяват въздуха;
---> Пускат евтини билети за градски транспорт, за да не се използват автомобили;
---> Но само в дните, в които вече е мръсно;
---> За да може хората да ходят и да дишат повече въздуха.

Само прост математик съм. Но не виждам логика... :)

Ако автомобилите са виновни за замърсяването, то някой в общината трябва да си понесе отговорност, че с предишните си решения общинарите сами са допринесли за това положение. Логично е. :)

Ако автомобилите не са виновни за замърсяването, то така наречените "мерки срещу замърсяването" са пълна глупост. И това е логично. :)

Ако по-евтиният билет помага срещу замърсяването, защо не го използваме всеки ден, за да няма замърсяване? А го използваме само когато вече има замърсяване? Това пък не е логично... :)

Даже няма да питам дали някой общинар прави "причинно-следствена връзка", че подобно замърсяване има предимно през зимата. А количеството коли е същото като през лятото. Т.е. може би има друга причина... Тук даже не търся логика :)

Имам страхотна идея. Да направим бдение и да ръсим с пясък срещу мръсния въздух. Звучи нелогично? Че да не би в другите неща да има логика? :)

Усмиихната неделя! Ей така, без логика... :)

---

Бел. ред. Коментара на Любомир Алманов по повод "зеления билет" днес, в неделя, препечатваме от профила му във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.