"Арсенал" и "Борусия" (Дортмунд) са постигнали споразумение за трансфера на 28-годишния нападател от Габон Пиер-Емерик Обамеянг, пишат медиите в Англия и Германия. Преговори се водят още от началото на годината.

Според в. "Дейли Мейл", клубът от Лондон ще плати 55,4 милиона паунда (63 млн. евро) за Обамеянг. Футболистът ще подпише договор за 3,5 години, а заплатата му ще бъде 180 000 паунда на седмица. Това го прави най-високоплатеният играч на "топчиите".

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер най-накрая се сдоби с габонеца, французинът от години следи една от звездите на Бундеслигата. Треньорът опитва да подсили тима си, който е пред угрозата да остане извън топ 4 във Висшата лига и за втори пореден сезон да не играе в Шампионската лига.

През миналата седмица "Арсенал" бе принуден да се раздели с Алексис Санчес, който премина в "Манчестър Юнайтед", а "артилеристите" получиха в замяна Хенрик Мхитарян.

Трансферът на Обамеянг може да означава напускане на френския национал Оливие Жиру. Таранът е желан от "Челси" и ако Роман Абрамович плати за него 35 милиона паунда, той може да смени стадион "Емиратс" със "Стамфорд Бридж".

Все пак Жиру е резервен вариант за "Челси", който опитва да привлече Един Джеко от "Рома".

До края на зимния трансферен прозорец има още дни, понякога най-интересните сделки се правят в последните часове.