Грипна епидемия и ваканция бяха обявени в още области от страната. Учебни часове от днес няма да се провеждат във Враца, Монтана, Варна, Русе, Сливен, съобщи БНТ. Въпреки грипната епидемия в Кюстендил, учебните занимания ще продължат, тъй като няма повече от 30% отсъстващи ученици.

Общо в 625 училища в страната нямаха занятия в първия учебен ден на тази седмица, близо половината са в столицата, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Днес вече техният брой се увеличи до 770.

В област Хасково се удължава грипната ваканция в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово. До 2 февруари включително се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград.

В сила са и противоепидемичните мерки на територията на област Бургас.

В студиото на "Още от деня" вчера заместник-министърът на образованието Таня Михайлова успокои, че няма предпоставка за притеснение по отношение на приключването на първия срок. На 5 и 6 февруари е междусрочната ваканция, а от 7 февруари започва вторият учебен срок.

Според епидемиолози тази седмица ще е пикът на грипната епидемия. Общият брой на заболелите в страната през последната седмица е бил около 121 хиляди души, заяви в интервю за националната телевизия проф. Тодор Кантарджиев от националния център за заразни и паразитни болести.