Напразни ще се окажат предположенията на феновете на „Фантастични животни“ дали в продължението на фентъзи филма ще бъдат разкрити взаимоотношенията между професор Албус Персивал Улфрик Брайън Дъмбълдор и черния магьосник Гелърт Гринделвалд. Продуцентът Дейвид Йейтс оповести, че новият филм няма да акцентира върху сексуалните предпочитания на великия магьосник, пише сп. Time.

Авторката Джоан Роулинг още през 2007 г. подхвърли, че Дъмбълдор е хомосексуален:

„Винаги съм си представяла, че Дъмбълдор е гей. Той се влюбва в Гринделвалд и това добавя към личната му трагедия, когато Гринделвалд показва истинското си лице“.

Йейтс смята, че с този факт „всички фенове са наясно“:

„Дъмбълдор е имал силна връзка с Гринделвалд, когато и двамата са били млади. Те се влюбват в идеите си, в идеологиите си, както и един в друг“.

Но във „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ няма да се акцентира върху тази тема.

Филмът за пръв път събира Джъд Лоу и Джони Деп на екрана. Лоу ще влезе в ролята на Дъмбълдор, а Деп – на Гринделвалд.

Голяма част от феновете изразиха разочарование в социалните мрежи и това доведе до саркастична реакция от страна на сценариста на филма, Джоан Роулинг.

„Някои хора ми пращат гневни писма и обиди за интервю, в което аз не участвам, за сценарий, който аз съм написала, но никой от ядосаните хора не е прочел която и да е част от пет-томната поредица със само един излязъл филм досега – и това очевидно е много забавно, но знаете ли кое е още по-забавно?“, казва Роулинг и в отговор пуска кратко видео с рапъра Lil Uzi Vert, който натиска бутона Mute на дистанционно.

Продукцията на филма не мина без проблеми. Роулинг трябваше да убеди Йейтс да остави Джони Деп във филма, тъй като след обвиненията в побой от бившата жена на Деп, Амбър Хърд, продуцентът настояваше за отстраняването на актьора.

„Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ тръгва по кината в България на 16 ноември тази година.

"Площад Славейков"