Силните ветрове в страната нанесоха щети на много места. Това съобщо бТВ

В столицата лек автомобил се оказа по таван в кв. "Драгалевци". Голям билборд е бил изтръгнат от ураганните ветрове в района на Околовръстния път в София.

Движението в района на Семинарията беше затруднено от паднало дърво. Аварийните екипи на общината са реагирали и на други сигнали за паднали клони.

На ул. "Пиротска" вятърът отнесе част от ламаринен покрив на сграда на Халите. По чудо няма пострадали. Улицата към този момент е затворена за преминаване. Откъртени са и климатици. Виси и част от покрива на съседна сграда.

 

 

От "Пирогов" съобщиха, че са постъпили две жени, пострадали от летящи предмети. Те са били с рани в областта на главата, прегледани са и са освободени.

На пътя Враца – Мездра три тира се обърнаха заради силния вятър. Движението се извършва само в едната лента, информираха от АПИ.

Силните ветрове във Враца нанесоха щети по постройки и събориха дървета. Кметът на града Калин Каменов призова жителите и гостите да ограничат излизането навън и да не се движат с автомобили на територията на цялата община.

Двама души са пострадали от силните ветрове във Враца. Според данни от кризисния щаб има съборени билборди, счупени витрини на търговски обекти. Отнесени са и части от покрив.

По пътя Ботевград – Монтана е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона отново заради силните ветрове, съобщиха от пътната агенция.

От ЧЕЗ съобщиха, че 20 хил. абонати на територията на Западна България са останали без ток заради бурния вятър. Най-засегнати са Враца и Монтана, както и периферията на София.

Из корен бе изтръгнат от вятъра прекрасен бор в парка "Заимов", десетки клони бяха изпочупени.