Ума Търман, муза на режисьора Куентин Тарантино и близка на продуцента Харви Уайнстийн, е поредното име в списъка с актрисите, обвиняващи низвергнатия холивудски магнат в сексуално посегателство, предаде Франс прес. Тя напада и Тарантино, наричайки го садист, както и разкрива, че е била изнасилена от актьор, когато е била на 16 години.

Още през ноември миналата година Ума отправи гневни слова към Харви в разгара на обвиненията срещу него и написа в социалните мрежи:

"Радвам се, че всичко върви бавно и се печеш на огъня, защото ти не заслужаваш даже куршум".

Едва сега обаче в интервю, публикувано вчера във в. "Ню Йорк таймс", Търман разказа на какво е била подложена. Фактите датират от времето след излизането на екран на филма "Криминале" на Тарантино през 1994 г.

Известно време след работна среща в Париж, която взела странен обрат, когато Уайнстийн поканил актрисата в стаята си, а после в сауната на хотела, Търман се срещнала с продуцента в Лондон, отново в хотелската му стая.

"Той ме блъсна и се опита да се хвърли върху мен и да се съблече. Направи куп неприятни неща", разказва тя в интервюто. "Беше като животно, като гущер", добавя актрисата.

На другия ден Ума Търман получила букет в стаята си с извинителна бележка. Тогава тя пак се срещнала с Харви и го предупредила:

"Ако направиш на друг това, което направи с мен, ще съсипеш кариерата, репутацията си и ще изгубиш семейството си, гарантирам ти го".

Продуцентът веднага реагира на обвиненията.

"Г-н Уайнстийн признава, че е направил опит за близост с г-жа Търман в Англия, след като неправилно изтълкувал държанието й в Париж.  Но не е имало физически контакт. Той незабавно се извинил, но се пита днес поради какви причини Ума Търман е чакала 25 години, за да огласи публично тези обвинения", реагира в комюнике говорителка на Харви, който в момента е на лечение в Аризона.

Адвокат на продуцента, Бен Брафман, коментира, че продуцентът е смаян и опечален от лъжливите, както той смята, обвинения от човек, с когото е работил тясно над две десетилетия.

Според приятелка на Търман, която я придружила в злополучния ден, актрисата била бясна след срещата с Уайнстийн. Той я заплашил, че ще провали кариерата й.

Чувствам се толкова зле заради всички жени, подложени на посегателства след мен, казва в интервюто 47-годишната актриса.

За Тарантино Ума Търман разказва, че при заснемането на "Убий Бил" (Kill Bill) 2 през 2004 г. поведението му било брутално, граничещо със садизъм. Режисьорът отказал да вземе каскадьорка и принудил Търман да шофира сама, с пълна газ. Актрисата претърпяла тежка катастрофа и мислела, че повече няма да може да ходи. Казва, че и до днес чувства болки във врата и коленете си.

"Имахме страшна кавга, обвиних го в опит да ме убие", разказва тя.

Актрисата се връща и към началото на кариерата си. когато била 16-годишна тя била изнасилена от актьор, който бил с 20 години по-стар от нея, пише Би Би Си. Двамата се запознали в нощен клуб в Манхатън и Ума отишла в дома му за "последно леко питие". Тя била приклещена от колегата си, който заключил вратата на апартамента си. Тя викала и плакала, но никой не я чул.