"Филаделфия Игълс" триумфира в 52-рото издание на финала по американски футбол Супербоул след впечатлявяща победа срещу "Ню Инглънд Пейтриътс" с 41:33 в Минеаполис.

"Орлите" за първи път печелят титлата, те свалиха от трона "патриотите", които бяха считани за фаворити, но отстъпиха в мач, който приличаше на престрелка. За радост на неутралните фенове...

Двубоят ще се запомни и с шоуто на полувремето, поверено на Джъстин Тимбърлейк. Певецът използва няколко сцени, един куп танцьори, а в края на 15-минутния си концерт се качи и на трибуните. В най-вълнуващия момент от изпълнението на Тимбърлейк на холограма се появи Принс, а стадионът отвътре и отвън бе оцветен в лилаво - любимия цвят на починалия поп идол.

Двамата дори "направиха" дует за кратко, а стадионът избухна. Принс е от щата Минесота и беше голям фен на американския футбол, а в близкото минало също е пял на полувремето на Супербоул.

След края на сблъсъка десетки хиляди фенове на "орлите" излязоха да пируват по улиците на Филаделфия. Купонът продължи до среднощ. Имаше и поражения - счупени витрини на магазини и пъбове, обърнати коли, потрошени светофари и улични лампи...

Местната власт реагира бързо и прати полиция да се справя с вилнеещите. Няма ранени, но има задържани.

А празненствата няма да свършат скоро - утре новите шампиони ще направят парад из Филаделфия.

Вижте снимки от Супербоул - отпреди мача, по време на сблъсъка, от награждаването и лудата фиеста във Фили.

Пинк изпя химна на САЩ преди началото на мача.
Кадър от покрива на покрития стадион в Минеаполис.

Колоритен фен на "Ню Инглънд Пейтриътс".
Почитателите на "орлите" изхабиха доста нерви.
"Патриотите" този път трябваше да напуснат терена победени.
Куотърбекът на "Филаделфия" Ник Фоулс беше избран за най-полезен играч.
Той излезе на награждаването с дъщеричката си.
Феновете на новите шампиони празнуваха цяла нощ по улиците на Филаделфия.