Neno is Lying! Neno, resign! Save Pirin! ("Нено лъже!", "Нено, подай оставка!", "Спаси Пирин!")

С тези лозунги група протестиращи природозащитници успяха да проникнат в зала "Джон Атанасов" в "София Тех парк", където се провеждаше Европейският форум по екоиновации за качество на въздуха. Събитието е организирано от Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Участници във форума са Даниел Кайеха Креспо, директор на Генерална дирекция по околна среда на ЕК, председателят на комисията по околната среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева, както и евродепутатът Искра Михайлова.

Протестиращи посрещнаха участниците в събитието пред залата. Те носеха популярните от редовните протести лозунги, които настояват Министерският съвет да отмени своето решение от 28 декември, с което промени Плана за управление на Национален парк "Пирин" без екооценка. Всеки четвъртък в София се провеждат протести по този повод, които настояват и за оставката на министър Нено Димов. 

Официалните лица обаче заобиколиха протестиращите и влязоха през друг вход. Няколко от активистите са успели да проникнат в залата, където изчакаха министър Димов да се качи на сцената, за да открие форума.

Neno is Lying!, извика един от тях, а други обградиха трибуната и издигнаха написани предварително лозунги за Пирин и за оставката на Нено Димов.

Министърът реагира хладнокръвно. По-късно коментира, че се радва на всички протести, защото е живял в миналото в режим, който не е позволявал изказването на различно мнение.

Протест срещу Нено Димов и решението за Пирин ще има и този четвъртък вечерта в 18:30 часа. Успоредно се организират и протести срещу мръсния въздух.