Поставеният под номер 1 в схемата Стан Вавринка (Швейцария) ще изиграе първия си мач на турнира "Диема екстра София оупън" в четвъртък. Негов съперник на осминафиналите е Мартин Клижан (Словакия), който елиминира в първия кръг Александър Донски.

В сряда следобед Вавринка ще даде пресконференция. Стан е най-титулуваният тенисист при мъжете, стъпвал в България. Той има три титли от Големия шлем, шампион е на "Купа Дейвис" и олимпийски първенец на двойки от Пекин.

Вавринка замени в последния момент отказалия се Григор Димитров, като това стана със специално разрешение на ATP.

Тази вечер от турнира на сингъл отпадна и петият българин - Адриан Андреев. 16-годишният талант обаче направи добър мач срещу утвърдено име в тениса като Денис Истомин (Узбекистан, №74 в света) - 3:6, 4:6.

Андреев вече влезе в историята - той е най-младият тенисист, играл в основната схема на турнир от ATP world tour.

Софиянецът направи общо три пробива - един в първия и два във втория сет срещу Истомин, играл във втората седмица на Откритите първенства на Австралия, Великобритания и САЩ. Адриан, който участва на юношеския "Аустрелиън оупън" тази година, а в края на миналата спечели на сингъл и двойки престижната надпревара "Еди Хер" в САЩ, показва израстване.

През 2017-а той отпадна в квалификациите на "София оупън".

В сряда на двойки ще играят Александър Донски и Александър Лазаров.