Асен Букарев, мениджър и координатор на спортно-техническата дейност на "Левски", напуска клуба, съобщава официалният сайт на "сините". Раздялата - по взаимно съгласие, както пише в информацията, е изненадваща.

Букарев беше селекционер на "Герена", а в средата на ноември стана ясно, че от декември ще оглави спортно-техническия щаб на "Левски". Той напрактика замени Даниел Боримиров, който остана само директор на детско-юношеската школа.

Нищо не предвещаваше напускане на Букарев. Той си е тръгнал по собствено желание, не е бил уволнен, уточни по-късно изпълнителният директор Красимир Иванов пред медиите.

Неотдавна Букарев призна, че понякога спори с треньора Делио Роси, но всичко било от работен характер и в реда на нещата.

През зимната пауза "Левски" взе шестима нови футболисти, а Букарев имаше участие в трансферите.

Засега не е ясно кой ще замени юношата на ЦСКА, който игра и за "Левски".

Красимир Иванов поясни, че оставката на Букарев е била изненада и за него самия. Бившият директор обявил, че си тръгва още вчера - навръх 39-ия си рожден ден. Той и Иванов работели по проекти в развитие.

Собственикът Спас Русев и треньорът Делио Роси също останали лошо сюрпризирани, добави Красимир Иванов. Не имало скандали или интриги.

На този етап не е ясно кой и кога ще замени Букарев. "Левски" нямало да търси нов човек на поста на всяка цена. Задачите на напуснали функционер ще бъдат разпределени между други хора на "Герена".