Разследващите имат "известни подозрения" кой е поръчал отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров днес, но отказа подробности. На въпрос за решението на Софийския апелативен съд да пусне от ареста четиримата заподозрени, че са подпомагали похитителите на Златков, обвинител номер едно каза:

"За съда или добро, или нищо. Трудно се доказват подобен тип деяния... Въпреки всичко не мога да скрия, че аз съм и личен наблюдател на това, което са свършили колегите от СГП, както и от Столичната дирекция. За мен е свършена огромна работа. Има данни за още хора и се работи по това. Хората, за които става дума, са или помагачи, или част от изпълнителския апарат", убеден бе главният прокурор на влизане на честването на Инспектората на ВСС в Бояна.

Адриан Златков бе отвлечен миналато лято и прекара 11 дни в плен, а при случая бащата Тони Златков - собственик на автокъщите "Софавто", плати откуп, за да получи сина си, но накрая благодари на Бойко Борисов.

По-рано днес апелативната инстанция не остави в ареста т. нар. Ивайло Борисов - Ториното, като прие, че оперативната информация в делото не може да бъде използвана за налагане на най-тежката мярка, а това трябва да стане въз основа на доказателства. Както и че доказателствата са фрагментарни и не могат да обсноват извършване на престъплението.

След като Ториното и още 3-ма негови близки бяха задържани през миналата седмица след "мащабна полицейска операция" като помагачи на отвличането, и СГС преди дни се поризнесе, че в делото няма данни за обосновано предположение, че те са съпричастни.