Стан Вавринка имаше трудно, но победно начало на тенис турнира "Диема екстра София оупън" в столичната зала "Арена Армеец" - 4:6, 6:2, 6:3 срещу 147-ия в света Мартин Клижан (Словакия).

Следващият съперник на швейцареца, който е водач в схемата, е сърбинът Виктор Троицки (Сърбия). Очертава се интересен четвъртфинал в петък вечерта.

Залата се понапълни за мача на Стан, носител на три титли от Големия шлем, олимпийски шампион и победител за "Купа Дейвис". Дано в петък, събота и неделя да има още повече публика, още повече ако Вавринка продължи до края.

Асът трябваше да се потруди за първата си победа, което не е изненада, тъй като той отсъстваше заради операция в близо половината от миналата година, а в Австралия се видя, че не е готов.

В първия сет Клижан проби на нула за 4:3 и след това грабна частта без особени проблеми. Вавринка видимо се ядоса и вдигна нивото на играта си - направи брейк за 3:1, а малко след това изравни сетовете.

В началото на третата част швейцарецът трябваше да спасява точки за пробив. Направи го, след което на свой ред грабна сервис гейма на своя съперник за 3:1, затвърди за 4:1 и пречупи волята на Клижан.

А днес се играха и други интересни мачове в най-интересния ден от тазгодишното издание на турнира от сериите ATP 250.

Подкрепян и от кипърци, Маркос Багдатис обърна втория поставен Адриан Манарино (Франция) - 6:7(4), 6:3, 6:1, а на четвъртфиналите ще срещне една от изненадите в надпреварата, тръгналият от квалификациите Йозеф Ковалик.

В най-вълнуващия мач от началото на турнира Жил Мюлер (Люксембург) надви Андреас Сепи (Италия) - 4:6, 7:6(5), 7:6(2). Срещата продължи два часа и половина. В следващата фаза Мюлер ще се изправи срещу Мариус Копил (Румъния).

Напред продължава и германецът Максимилиан Мартерер, който елиминира Жоао Соуза (Португалия) - 7:5, 7:6(6). Чака го мач с друг квалификант - Мирза Башич (Босна).