Молитвената закуска при американския президент Доналд Тръмп се сторила "абсолютно безполезно и безсмислено мероприятие" на руската кандидат-президентка Ксения Собчак.

Това сподели самата тя пред Би Би Си.

Собчак присъства на закуската, на която бяха също председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Пламен Нунев и кметовете на София, Пловдив и Бургас - Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов.

"Това е безинтересно, това са безсмислени речи. Няма никаква мисъл във всички тези изказвания. Седят хора, които дори не могат да пообщуват помежду си. Там има много държавни дейци. Уж е добра площадка за общуване. Но поради това, че се лее безкраен поток от официални, нищо незначещи речи, никой не може да си поприказва помежду си", каза Собчак.

Тя прекарала на закуската по-малко от половин час, тъй като имала натоварена програма. Но отказа да спомене за срещите си в кулоарите на събитието. Собчак е на няколкодневно посещение в САЩ.

Сътрудник от щаба й сподели пред би Би Си при условие за анонимност, че тя се е срещнала с авторите на санкционните списъци, включващи руски политици и олигарси от близкото обкръжение на президента Владимир Путин.

Вечерта преди закуската Собчак заяви пред журнлисти, че е готова да даде съвет на Тръмп. Няма информация тя да е общувала с него.

Пак вчера, в интервю за Си Ен Ен, кандидат-президентката се извини за възможната намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. 

"Изглежда, наистина имахме някакво отношение към това. Ако това е така, искам да се извиня", заяви Собчак.