Господин Кошлуков, проявата Ви от днес е недопустима не само за водещ на подчертавам национална, т.е. поставяща стандартите на поведение, телевизия, още по-малко за програмен директор. Очаквам оставката Ви.

Не става дума за това, че някой Ви бил обидил. Такава е съдбата на много публични личности, такива са ценности и нравите в българското общество. От Вас се предполага да служите за пример при преодоляване на тези дефицити и налагането на уравновесен и доброжелателен тон. Нито един от гостите ви в студиото не ви е обидил. В качеството на домакин сделката е Вие да бъдете гостоприемен, вежлив и учтив, спрямо гостите си. 

Показвате "рога". Намирам за неуместно продължаване на директорството Ви в БНТ, да не говорим за позицията на водещ. Нямате минимално необходимите качества - нямате възпитание и търпение. 
Вероятно си мислите, че трупате точки и симпатия към себе си в колегите в БНТ, които Ви смятат за чуждо тяло. Хората атакуват БНТ във Ваше лице за едностранчивото покриване на протестите и с това трудно може да се спори. Репортерите са предварително инструктирани какво и как могат да отразяват.

Не подкрепям крайните "зелени" и много техни екстремни искания - както това че въведоха в съзнателно заблуждение и манипулираха хората по темата с шистовия газ, след това с редица сондажи, с концесиите в Трън, редица излизащи от елементарно приличие крайни позиции. Подготвят се да блокират и новите проекти за газова инфраструктура. Изобщо са пречка пред индустриалното развитие. Но никога не съм си позволява да отричам правото им на различно мнение.

И сега темата в Банско не е само, дори толкова, дали ще има нов лифт и писти. С това се различавам от тях - докато направят лифт или писти ще мине време и ще може да се реагира. Това, срещу което не протестират е убийството на Банско като изключително историческо наследство. Старите банскалии са ходили по Европа и са донасяли културата и строили с историческа мяра, която и днес възхищава.

Какво ще оставят днешните банскалии и най-вече прищълците - конфекция, неподдържана и липсваща адекватна инфраструктура. Старите банскалии са оставили непреходна историческа стойност, макар и ограничена в центъра в няколко улици. Новите поколения ще унишожат тази уникална стойност като я размият с новите масови свидетелства за липсва на вкус, на алчност и поквара.

Не зная дали си давате сметка, че по този начин няма как да останете в БНТ.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията