Владимир Зографски постигна най-доброто класиране на олимпийски игри в историята на българския ски-скок, като завърши на 14-о място на малката шанца в Пьончан.

При много тежки условия и чести прекъсвания заради силен вятър, Зографски демонстрира характер и направи два добри скока, за да се нареди сред най-добрите 15 на олимпиадата. Българинът преодоля 101,5 метра при първия си опит и получи резултат 106,8 точки. 

След което направи страхотен втори скок, при който преодоля 108,5 метра и получи 119,7 т., за да завърши с общ резултат 226,5. Това му отреди 14-о място в крайното класиране, което е и най-доброто представяне за български скачач на игри.

Зографски подобри постижението на Владимир Брейчев - 19-о място в Сараево в далечната 1984 г. Трябва да се има предвид и това, че България няма шанца и Владо трeнира само в чужбина.

Титлата грабна германецът Андреас Велингер, който направи феноменален втори скок и преодоля 113,5 метра, за да регистрира общ резултат 259,3 точки и да не остави шанс на конкуренцията.

Два медала от днешното състезание спечели Норвегия, след като Йохан Андре Форфанг завърши втори, а Роберт Йохансон се нареди трети в крайното класиране.

Денят бе много разочароващ за поляците, след като защитаващият титлата си от Сочи и абсолютен фаворит в дисциплината Камил Стох бе колеблив при втория си скок и завърши четвърти, а Стефан Хула, който водеше след първия скок, зае пето място във финалното подреждане.

Владимир Зографски ще участва и в надпреварата на голямата шанца. Квалификацията в дисциплината е в петък, 16 февруари, от 14:30 часа българско време, а финалът е на следващия ден, също от 14:30 ч.