Няма да коментирам Кошлуков и Каменаров. Както обещах, бях на "протеста" пред БНТ - 8 души. Поради лични причини не мога да оставам много време. Но ето изводите:

На Кошлуков не му пука - както се извиняваше и беше поканил Богомил Манчев да развива поредния панегирик за "Белене". И разви някаква съзлива тирада, че щял да защитава журналистите!?!

Ако питате редакторите в "Информация" на БНТ, както и в другите телевизии, всички вкупом ще ви кажат, че задължително условие да се появите в ефир, когато заемате крайна или ангажирана гледна точка, е да имате балансьори - т.е. човек, който може да опонира. Манчев си говори като министър. И Кошлуков обслужва медийно. И накрая обществото действително ще си помисли, че ядрената енергетика е като слънцето и въздуха.

И само 8 души протест!?! Подписали петиция над 1400 души за един ден, потвърдили, че ще участват в пъти повече. И...

Ето затова Алекс Алексиев е прав - фейсбук е виновен. И социалните мрежи. Те дезактивираха обществото. За да печели Цукърбърг и такива като него, които уж посредничат, но накрая обслужват властимащите. Няма страшно, ако на власт са просветени и визионери, страшното е, когато посредствените възседнат високите постове и фейсбук ги обслужва.

Вместо да викаш и крещиш, се върнеш вкъщи от работа, удариш един пост, няколко лайка, дори ще споделиш и живееш с чувството, че си изокал.

Гледайте Кошлуков. 

Най-големият майтап беше, че се бяха уплашили и бяха разположили в пъти повече полицаи, които отцепиха Тялото от протестиращите още на отсрещния тротоар. Страх, неистов страх. Плодът узрял - малко усилие и ще падне. Но с осем души какво очакваш?!

Днес обявявам оттегляне от фейсбук - пространството на масовия сеир и заблуда. Не съм на 20 години, не мога да се залъгвам. Останалото време трябва да посветя на реални, практични и най-вече на постижими неща. 

Илюзия е, че имаш хиляди приятели - двама-трима от старите, отпреди ФБ време. Ще се видим в steemit.

*Мнението на Илиян Василев е от профила му във фейсбук.