"Преведох по банков път през 2016 година 130 000 долара лични средства на г-жа Стефани Клифорд", обяви в нарочно изявление адвокатът на Доналд Тръмп Майкъл Коен, предаде Си Ен Ен.

И продължи да се оплаква:

"Но нито от Организацията на Тръмп, нито от щаба на кампанията за изборите на Тръмп ми бяха възстановени парите - директно или косвено".

Както е известно Стефани Клифорд, с псевдоним Сторми Даниълс, е порноактрисата, замесена в скандала с Доналд Тръмп. Твърди се, че тя е имала сексуална връзка с милиардера през 2006 г., предаде Асошиейтед прес. А тогава той вече е бил женен за Мелания.

И пред в. "Ню Йорк таймс" Майкъл Коен твърди, че парите не са му били върнати. Той платил на Сторми. Изплащането на сумата било напълно законно и нямало нищо общо с предизборната кампания. Подобно изявление той е направил и пред Федералната избирателна комисия. Тя се интересувала откъде са били взети парите. Адвокатът казал, че те не са нито дарение за предизборната кампания, нито пък са били отчетени като разход за нея.

За плащането първи съобщи миналия месец в. "Уолстрийт джърнъл". Тогава изданието написа, че Коен го е уредил през октомври 2016 г., за да накара Сторми Даниълс да не разкрива по време на предизборната кампания своята предполагаема сексуална среща с Тръмп, припомня БТА. Тя била през юли 2006 г., когато Тръмп е бил вече женен за настоящата си съпруга. След разкритията първата дама известно време не се появяваше заедно със съпруга си и това бе сметнато като проява на гняв. Но през последните дни Мелания отново е с Доналд и вече няколко пъти влезе в кадри "ръка за ръка" с него. Явно бурята е затихнала, коментират репортери, следящи живота в Белия дом.

Самата Стефания първо бе заявила, че наистина е имала сексприключения с Доналд. Но после категорично отричаше да е имала каквато и да било връзка с милиардера.