Исторически първи гол вкара сборният отбор на Корея в женския хокеен турнир на зимните олимпийски игри в Пьончан. Това стана при третата загуба на тима - 1:4 от Япония в група В.

Ранди Хесу Грифин намали резултата 1:2 във втората третина, а в третата японките забиха още две попадения. Мачът беше без значение и за двата отбора, които нямаха шанс за класиране на полуфиналите и ще играят за разпределение на местата от пето до осмо.

В първите си две срещи Корея падна разгромно от Швеция и Швейцария, които продължават напред в горната част на схемата от гр. В.

Корея участва с общ тим на олимпиада за първи път, откакто страната е разделена на Северна и Южна. Решението за това бе взето малко преди началото на игрите и не беше посрещнато добре в спортните среди в Сеул, тъй като Южна Корея значително превъзхожда Северна в хокея.

Определиха го изцяло като политическо и дори популистко. Състезателките от двете страни имаха малко време да се обиграят, те буквално се запознаха на първия лагер. Стилът им на игра е коренно различен. Културни различия също спъвали селекцията да се представя по-добре.

Разбира се, МОК приветства идеята и широко я рекламира, подобно на правителствата на двете страни.