Веселин Иванов ще стане управител на Би Ай Телевизия, показват внесени в Агенцията по вписванията документи от новия собственик. Той ще управлява телевизията заедно със Симона Ангелова.

Миналата седмица братята Павел и Румен Вълневи обявиха, че продават телевизията на "Интерактив ТВ Системс България" АД. Фирмата е регистрирана в края на миналия ноември. В съвета на директорите са Мирослав Янев и Албена Атанасова, както и дружеството "Интерактив ТВ Системс ООД".

"Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория", каза в специално изявление Янев. 

Първото действие на новия собственик бе да спре всички предавания. Пред екипа все още не са представени конкретни планове за бъдещето.

Единствената новина засега е името на Веселин Иванов, който ще стане част от ръководството. Той беше съветник в кабинета на Зинаида Златанова, министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014). Този кабинет остана в историята с факта, че почти през цялото време срещу него имаше протести с искане за оставка. Те бяха предизвикани от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни 2013 г.

Преди това Веселин Иванов е бил журналист в БНР. Последно той ръководеше сайта "Правен свят", където историята също е интересна.

Новите дрехи и един изчезнал главен редактор на "Правен свят"

Както се забелязва с просто око, метаморфозата на "Правен свят" беше рязка и забележителна след 9 октомври 2017 г. - датата, на която е обявено, че Веселин Иванов е новият главен редактор.. Екипът веднага след това е подменен изцяло. В понеделник излиза поне някаква информация.

Така промяната е обявена, но... само донякъде, защото дописката, с която изданието съобщава, че има ново ръководство, вече я няма. 

Внимателно е изтрит и кешът в Google.

А промяната с "новите дрехи" на "Правен свят" може да навежда и на мисли какво очаква тв BiT

"2017 - годината на прокуратурата, 2018-та - на съда" (правописът е на авторите, б.р.) - такива статии започват да се появяват в доскоро остро критичното издание.

"2017-та (с авторски правопис) наистина бе годината на прокуратурата. И ще посоча защо, макар да съм наясно каква полемика ще предизвиква изричането на горепосоченото, за някои кощунствено и еретично, изречение. Да – образът на държавното обвинение е системно очернян и сатанизиран (поради конкретни и ясни причини, които сме посочвали нееднократно). Но държавното обвинение, без съмнение, най-накрая предприе стъпки, насочени към отговор на градивните си критици."

От сайта потичат дълбокомислени статии като "Троянските коне в съдебната система", в които, за да не се объркват читателите става ясно, че...

"... въпросните доклади (по мониторинговия механизъм на ЕК, б.р.) се превърнаха в инструмент за разчистване на политически сметки в роден вътрешнополитически план. Нееднократно в медиите се появиха недвусмислени доказателства, че част от текстовете, подписани от ЕК, са изготвени от български автори в софийските им офиси."

Явно хората от новия екип имат съвсем ниско мнение за юристите - уж таргет и основна читателска аудитория на доскоро най-популярния специализиран сайт за правни теми. Иначе едва ли биха писали заглавия като "Борбата с корупцията - по модела на ГЕРБ". 

Сайтът обаче вече е анонимен - изчезнала е цялата секция с "редкарето" (за разлика от предната промяна през 2012 г., която - за сравнение - е оповестена подробно и коректно, б.р.)

Това обаче не попречи да имат външни автори от най-високо ниво - например Сотир Цацаров, който громи акта, с който ВКС и Висшият адвокатски съвет дадоха на КС промените в НПК за пращане на "високата корупция" в Спецсъда. 

От 2003 до 2007 година Иванов е съдебно-криминален репортер в програма "Хоризонт" на БНР. През 2005-2007 г. е специален пратеник на БНР в Триполи, където отразява делото срещу българските медици в Либия. Автор е на статии за специализираното юридическо списание "Правен свят".

Иванов е първият продуцент на предаването за разследваща журналистика "Код Криминално" на bTV Media Group. В периода 2011-2013 година отговаря за връзките с медиите на Меглена Кунева и партията й движение "България на гражданите", сочи справка, изготвена от "Капитал"