Григор Димитров преодоля японеца Юичи Сугита - 6:4, 7:6(4), на турнира от ATP 500 в Ротердам, Холандия. На осминафиналите в четвъртък първата ни ракета излиза срещу сърбина Филип Краинович.

Това бе първи мач за Григор след отпадането му на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Той пропусна надпреварата в София заради болки в рамото.

Днес Димитров започна уверено. Във втория гейм той получи възможност за пробив, но направи грешка и азиатецът се измъкна. Нататък срещата вървеше равностойно. В десетия гейм петият в световната ранглиста отново смути подаването на своя съперник.

В дълга битка Григор се възползва от третия си сетбол - с уинър от форхенд по правата.

Във втория сет Сугита направи брейк за 2:1 и затвърди на 3:1, така хасковлията трябваше да догонва. В решителния момент опитът и класата му взеха връх. Той върна пробива за 5:5 и впоследствие частта трябваше да се реши с тайбрек.

Там Димитров успя да надделее и така прескочи във втория кръг.

След мача той заяви, че все още чувства болки в рамото, но се чувства добре и щастлив, че е спечелил първата си среща от няколко седмици. Не си поставя цели, гледа мач за мач. Изказа се ласкаво за качествата на своя съперник.

Водач в схемата е Роджър Федерер, който играе тази вечер срещу Рубен Бемелманс (Белгия). В Ротердам вече отпадна Стан Вавринка, той отново показа, че е далеч от добрите си дни след загуба от представителя на домакините Талон Грийкспоор (№259 в света) - 6:4, 3:6, 2:6.

№4 в схемата и финалист от миналата година Давид Гофен (Белгия) разби Фелисиано Лопес (Испания) - 6:1, 6:3.