"Реал" (Мадрид) може и да страда в първенството на Испания, но Шампионската лига си остава неговият турнир. Актуалният първенец на Европа губеше с 0:1 от "Пари Сен Жермен", но направи обрат с голове в края на двете полувремена и спечели с 3:1 на "Бернабеу".

Най-оспорваният осминафинал оправда очакванията в първото си действие. А реваншът ще е вълнуващ и все пак предоставя шансове на ПСЖ заради гола на чужд терен.

Още началото предложи фойерверки пред двете врати. Кристиано Роналдо направи нетипични за него пропуски, а Неймар беше замесен в повечето опасности на гостите.

Парижани имаха шанса да открият първи. В 33-тата минута тийнейджърът Килиан Мбапе проби отлично отдясно и центрира, Неймар чукна топката зад гърба си и Адриен Рабио необезпокояван направи 1:0. Хубава акция и груба грешка на домакините в отбрана.

"Реал" натисна, последваха нови пропуски пред вратаря Ареола, който се отличи с добри намеси. В 45-ата минута Тони Кроос спечели дузпа и от 11-те метра Роналдо изравни.

След почивката "лос меренгес" имаха инициативата, но по-интересните моменти бяха пред тяхната рамка. Френският тим отлично намираше празните пространства и сега вероятно съжалява, че не отбеляза втори гол чрез Мбапе.

Вратарят Кейлор Навас имаше доста работа. И опази мрежата си.

В 83-тата минута след разбъркване топката стигна до Роналдо, който с коляно направи обрата пълен. След още три Марсело увенча силния си мач (и превъзмогнатата болка от удар в лакътя) с попадение за 3:1. Двоен удар в решителен момент.

И добър резултат за "Реал" предвид угрозата от поражение или равенство. А за порадна година ПСЖ може да отпадне от испански отбор. През миналата още се помни онази драма с 4:0 и 1:6 срещу "Барселона".

И днес продължи победният марш на англичаните в турнира. "Ливърпул" разгроми "Порто" с 5:0 като гост и си опече работата за класиране на четвъртфиналите.

С хеттрик се отличи Садио Мане (25-ата, 53-тата и 85-ата), а по веднъж реализираха Мохамед Салах (29-ата) и Роберто Фирмино (69-ата).

Осминафиналите продължават идната седмица, когато "Челси" приема "Барселона".