Три много тежки катастрофи, две от които отнеха живота на четирима млади, станаха за последното денонощие. 

В Разградско пиян тийнейджър без книжка уби своите приятели на 18 и 22 г. с "Фолксваген Голф". На абсолютно прав участък по пътя между областния център и с. Гецово той изгубил управление над колата и катастрофирал в дърво. Двете момчета са останали на място.

Водачът Мехмед Топалов е бил с 1.67 промила алкохол, съобщиха от полицията. Той взел "Голф"-а на баща си. Накрая се е отървал само с охлузвания и уплаха.

Ахмед Кадовлуев - по-малкият от двамата загинали, е бил състезател по борба от русенския клуб "Юнак - Локомотив".

Погребенията на двете момчета са утре в родното им с. Езерче.

Бус "Фолксваген" и молдовска "Хонда" се удариха тежко на входа на Варна. На място загинаха момче и момиче от леката кола, а петима с наранявания са в болница, сред тях има и дете.

Инцидент на входа на Варна отне живота на двама души. Снимка "Варна утре"

Там пътят е магистрала, а причина за безумния сблъсък е неспазена дистанция.  Двама от хондата са в болница, както и 45-годишен мъж, жена и дете, които са пътували с буса.

Третото ПТП стана на обичайното "гробище" - път Е 79 край Благоевград. Там при разклона за с. Бараково челно се удариха опел и фиат.

Снимка БГНЕС

Черните вести не спряха през целия ден - по време на тренировките за рали Узана загина автомобилният пилот Йордан Миларов от отбора на "Ара моторспорт". Състезателят е изпуснал своя "Опел Кадет" на завой в много бърз участък от трасето. Той е починал в болницата в Габрово. Трагичната вест съобщи директорът на ралито Атанас Божилов, цитиран от "Дневник". 

Нова тв съобщи, че след два месеца борба за живота е починала и Цветелина Таслакова, която пострада в тежката катастрофа край Луковит на 5 май. Тогава на място загинаха приятелят ѝ, който шофирал колата, и още един младеж. Шофьорът на БМВ-то, което влезе в насрещното и ги уби - Хюриет Сюлейманов, е карал без книжка. Той е на свобода.

Черна статистика

Според справка на Нова тв с близо 15 % са повече жертвите за първите шест месеца на годината в сравнение с 2013 г. 65 души са загубили живота си при катастрофи само през юли, като все по-често загиналите са млади хора.

Черните числа се увеличават с всеки изминал час. От началото на годината броят на произшествията е близо 3800, загиналите са близо 350, а ранените - над 4500.