Борислав Михайлов беше преизбран за четвърти мандат начело на Българския футболен съюз на осмия редовен конгрес на централата в столичния хотел "Маринела".

За Боби гласуваха 463-ма делегати, Любослав Пенев получи 36 гласа, а Ивайло Дражев - 5. 

512 делегати имаха право на глас, а от тях гласуваха 510. Действителните бюлетини се оказаха 504.

Имаше и избор за нов изпълком на БФС. Наско Сираков по-рано обяви, че си прави отвод. Вотът бе изцяло протоколен - делегатите гласуваха само за предложените от Михайлов имена. Нямаше други номинирани извън тях.

Ето и 14-те души, които Михайлов предложи, а конгресът утвърди:

Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев (един от управителите на "Форд Мото-Пфое"), Емил Костадинов, Камен Костадинов (депутат от ДПС), Румен Вълков (шеф на Аматьорската футболна лига), Венцеслав Стефанов, Михаил Статев (шеф на апелативната комисия на БФС), Валентин Михов, Кирил Домусчиев, Спас Русев, Петър Величков (шеф на OMV за България), Панайот Рейзи (кмет на Созопол), Димитър Георгиев (депутат от БСП, член на комисията по спорта в парламента).

От предишния ИК напуснаха Николай Гигов (бившият бос на "Локомотив" София), Гриша Ганчев, Наско Сираков и Марин Митев, съсобственик на корпорация "Химимпорт" и един от шефовете на "Черно море". Останалите запазват постовете си.

ЦСКА-София остава без човек в управителното тяло (поне на книга). Нови са юристът Михаил Статев, Валентин Михов (бивш президент на БФС), босът на "Левски" Спас Русев и депутатът от БСП Димитър Георгиев. Последният е близък приятел на Михайлов.

Като по сценарий и в тон в начина, по който мина конгресът, веднага след обявяване на вота министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на новия-стар президент "Венец на победителя".

Както бе обяснено от трибуната, отличието е в чест на рождения ден бившия вратар - в понеделник той навърши 55 г.

“Дори на 55 години в такъв момент човек може да се разплаче, каза в влага в очите Борислав Михайлов пред делегатите. - Нищо, че сме мъже. Тази победа ми дава вяра, че с моят екип ще продължим да работим и да надграждаме. Наистина съм силно развълнуван. Много съм благодарен на всички вас. Гарантирам, че ще бъда това, което винаги съм бил. И това, което съм обещал в тази зала.”

Конгресът започна в 10:30 часа, течеше цял ден, а до обявяването на новия изпълком бяха изминали повече от 8 часа.

След това беше гласуван проектобюджет за следващите 4 години, колкото е мандатът на управлението. Сумата е около 80 милиона лева. Близо 60 процента от тях идват по програми на ФИФА и УЕФА, обяви Михайлов.

"Трябва да работим още по-добре. Благодаря на хората, че избраха мен с такъв резултат и че гласуваха за моите предложения, заяви Боби на пресконференцията по късна доба. - Не съм очаквал, че ще спечеля с такава разлика. Вие всички сте свидетели на нашето управление. Познавате ме много добре. Аз ще правя това, което съм правил досега. Вие всички видяхте циркове, но накрая се стига до такъв резултат. Първата ми победа беше най-трудна. Винаги е добре да имаш силна опозиция. Но гласуването на хората показа, че на този етап нямаме алтернатива. Емоцията е заради доверието на хората. Тя е свързана и с това, че излизат срещу мен и бивши колеги. Няма да коментирам поведението на Пенев. А Наско Сираков преди няколко дни сподели, че може би няма да иска да е в изпълкома. А г-н Ганчев не е бил в последните година и половина в изпълкома. Наско сам реши, че не иска да бъде включван. Това е негово решение, което аз уважавам. Не искам да влизам в полемики. Не е вярно, че ЦСКА няма представител в Изпълкома. Емил Костадинов и Йордан Лечков са играли в ЦСКА, а Валентин Михов беше президент на клуба.“