Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант Кирчо Киров

На 22.01.2018 г. Софийски военен съд наложи на Киров наказание петнадесет години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество. Той беше признат за виновен за това, че от 2007 г.  до 2011 г. като  директор на НРС, в съучастие със свой подчинен началник отдел е  присвоил  от бюджета на службата евро и щатски долари в особено големи размери, на стойност 5 100 000. Случаят беше определен като особено тежък.

Военно-апелативните съдии са преценили, че съществува опасност Киров да се укрие и промениха мярката му за неотклонение от „парична гаранция“ на „домашен арест“, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

За 15-годишната си присъда през януари Киров каза: "Осъдиха ме политически, ще дойде време да кажа кои са поръчителите".

"Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело. По удивителен начин личеше невероятния синхрон между военната прокуратура и военния съд", обяви той.