България е подкрепяла неизменно Република Македония в най-тежките й моменти. Ние е мочакваме да премахнем границитежду хората, да насърчим приятелството и бизнеса.

Това послание отправи държавният глава Румен Радев, който проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие, съобщава пресцентърът на "Дондуков" 2.

Румен Радев призова политическите лидери в Македония да постигнат единство и обединение по отношение на стратегическите цели на страната, въпреки различията във вижданията си във вътрешнополитически план.

Радев и Али Ахмети.

На срещите бяха обсъдени и аспекти от двустранните отношения на Република България и Македония и перспективите на прилагането на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.

"Вярвам, че в най-кратък срок ще видим как хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и удобно, правят бизнес, инвестират и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката", заяви държавният глава в разговорите си.