Алтърнатив, деветдесетарки, гръндж, психеделик... Както искdте ги наречете.

Две банди - макар и с около десетилетие разлика в създаването си, "изправиха косите" (доколкото са им останали) на феновете от последната декада на миналия век и първите години на новия.

Само преди дни излезе парчето на Muse Thought Contagion, гарнирано с великолепно видео. 

Тройката от Девъншър е дала камерата в ръцете на ружисьора Lance Drake, а видеото е заразителна любовна история от 80-те на фона на неонови светлини.

Мат Белами споделя: 

“Смисълът на песента Thought Contagion се крие в това как мислите, идеите и вярванията на другите хора понякога могат да ни повлияят и да променят нашето мислене.”

Преди това Muse се довериха на същия екип за клипа на Dig Down, припомня zrockradio.bg.

По-рано тази седмица бандата беше отличена с престижната награда на NME в категорията Best Festival Headliner след емблематичния им концерт на фестивала Reading & Leeds през 2017, на което Брайън Джонсън от AC/DC се присъедини към тях на сцената за невероятна интерпретация на “Back In Black”.

Още по-сериозна истерия обче предизвика друга новина - пак от тази седмица: че The Smashing Pumpkins тръгват на турне.

При това с Джейбс Йошинобу Иха и Джими Чембърлейн. Били Корган и другите двама обявиха Shiny and Oh So Bright Tour, което ще е първото им турне от 2000 година насам.

Тримата представляват 3/4 от оригиналния състав на групата, липсва само страхотната басистка D’arcy Wretzky, която явно има търкания (и то не в положителния смисъл) с лидера Корган.

„Преди 30 започнахме Smashing Pumpkins заедно с Джеймс Иха в спалнята на бащината ми къща и за мен е истинско вълшебство, че можем да бъдем пак заедно с невероятния Джими Чембърлейн, за да отпразнуваме тези песни, които направихме заедно“, казва Корган, цитиан от rockthenight.eu.

Концертите започват на 12 юли в Глендейл, Аризона, и продължават до 7-ми септември.  Билетите ще бъдат в продажба на 23 февруари.

 

 

По време на концертите те ще представят само песни от класическите албуми Gish, Siamese Dream, Mellon Collie and the Innite Sadness, Adore и Machina/The Machines of God.