"Левски" излъга "Ботев" (Пловдив) с 1:0 с автогол в 88-ата минута в мач от първия пролетен кръг на Първа лига на ст. "Георги Аспарухов".

Пламен Димов отклони топката в собствената си врата малко преди края след прострелно центриране на Роман Прохазка. И двата отбора удариха по една греда - първо гостите, чрез Тодор Неделев, а след почивката и Антонио Вутов от "сините".

"Левски" направи пореден слаб мач и на моменти извади късмет, тъй като гостите имаха по-чистите положения. Все още е рано да се говори за ново лице на "сините", тъй като днес играха само трима от новопривлечените през зимната пауза седем футболисти.

Двубоят не мина без инциденти. Преди срещата двете агитки са се сбили и са разменили бомбички и димки пред заведение на ул. "Черковна". Има пострадали запалянковци и полицай, задържани са двама от побойниците.

Фен на "Ботев" получава медицинска помощ на стадиона.

Ето какво гласи съобщението на пресцентъра на МВР:

"Към 16 часа днес в полицията бил получен сигнал за група фенове на гостуващ отбор за предстоящия футболен мач между Левски и Ботев – Пловдив, които в и пред заведение на ул. „Черковна“ хвърляли пиратки и грубо нарушавали обществения ред. На място пристигналите полицейски екипи заварили разразяващ се конфликт между групата и минаващи от там младежи.  От разменените удари са пострадали трима, които са откарани в болница. В полицейския арест са задържани двама участници в конфликта.  При овладяване на ситуацията е пострадал и един от полицаите, който също е отведен в болнично заведение.

Групата фенове от гостуващия отбор са съпроводени до стадион „Г. Аспарухов“. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава."

А замерянето с пиротехнически средства продължи и на трибуните.

По-рано днес шампионът "Лудогорец" разгроми "Славия" с 4:1 и си върна лидерството в класирането. Головете за "орлите" вкараха Клаудиу Кешеру, Абел Анисе и Вандерсон, а за "Славия" изравни Стефан Велев.

"Лудогорец" води с 51 точки, следват ЦСКА-София - 50, "Левски" 42 и т.н.