Ще иска ли НФСБ оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова? Днес вицепремиерът и неин пръв критик Валери Симеонов даде предпазлив отговор на този въпрос.

За размесвания в правителството първо заговори зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев. В интервю за Канал 3 в събота, той обяви, че на предстоящия съвет на "Обединени патриоти" партията му ще постави въпроса за оставка на Ангелкова. Лидерът на НФСБ Симеонов обаче днес не даде категоричен отговор дали партията ще постави въпроса за оттеглянето на Ангелкова по време на предстоящия съвет на „Обединени патриоти“.

Валери Симеонов неведнъж е влизал в противоречия със своята колежка от кабинета. Той обвинявал я е, че дава плажове за стопанисване от мутренски групировки, казвал е, че говори глупотевини. Досега обаче публично не е искал оставката ѝ. Самата Ангелкова обича да повтаря, че проблеми в коалицията няма, както и с Валери Симеонов.

В неделя той припомни, че има сериозни разминавания по отношение на цялостната концепция за българските курорти между него и Ангелкова.

"Може би ще трябва по-внимателно обаче да обсъдим този въпрос с оставката, тъй като едни разминавания не винаги предопределят оставка - не е задължително това да се случи", каза той пред БНР.

Освен това щяло да има и консултации с ГЕРБ, защото "Обединени патриоти" били подготвили редица законопроекти за устройство на черноморските курорти - например, свързани с преместваемите обекти и "трябва да се уточни и как ще се гласуват от Народното събрание", а разминаване имало и по отношение на концесиите - все въпроси, които, по думите на Симеонов, трябва да бъдат уредени.

Той обясни още че ще се опитат да постигнат единомислие, но ако няма такова, една от политическите форми за търсене на решение е оставката.