"В Москва са си умрели от смях. Събуди се, Америка!", написа вчера президентът Доналд Тръмп в нова поредица туитове.

Критикувайки комисиите, разследванията и междупартийната омраза, предизвикани от руската афера, американският президент коментира, че Москва е "постигнала по-голям успех, отколкото в най-безумните си мечти, ако намерението й е било да всее раздор, смут и хаос в САЩ", предаде Франс прес.

"Ако ЦЕЛТА на Русия е била да всее раздор, бъркотия и хаос в САЩ, то с всичките изслушвания в комисии, разследвания и омраза между партиите тя успя повече, отколкото и в най-смелите си мечти", пише Тръмп.

Президентът обяснява, че неговият екип никога не е бил забъркан с руснаци за намеса в изборите през 2016 г., предава БТА.

"Никога не съм казвал, че Русия не се е месила в изборите, казах, че "може би е Русия или Китай, или друга страна или група, или пък някой 180-килограмов гений, седнал в кревата и играещ на компютъра си. Руската "лъжа" беше, че екипът на кампанията на Тръмп е бил съучастник на Русия - той никога не е бил!", твърди президентът.

През миналата седмица шефовете на разузнавателни агенции и органи за сигурност в САЩ бяха единодушни, че Русия се е намесила във вота за президент през 2016 година. Те даваха показания в Комисията по разузнаването на Сената.

А лидерката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси защити законопроект, с който се иска отпускането на 1 милиард долара за неутрализирането на руска намеса в бъдещи избори.