Тъжният рекорд за "Левски" срещу ЦСКА продължава - вече в пет поредни мача от "А" група "сините" не могат да победят армейците. В периода са вкарали само един гол - на Радослав Цонев миналата пролет. А през декември успяха да отстранят "червените" за Купата на България след два пъти по 0:0 и дузпи.

Още преди да се върне на "Герена" като спортен директор, Георги Иванов-Гонзо се закани, че ЦСКА няма повече да спечели дербито, не и докато той е в клуба. "Предстоящият мач ще е различен", рече той и преди броени дни.

"Мачът бе равностоен, попадението на ЦСКА за 1:0 го отвори, обяви Гонзо. - Не играхме както искахме и можем. Влязохме в техния капан - с дълги топки. Болно и тежко ни е, всяко поражение от ЦСКА е болезнено. Сега трябва да забравим този двубой и да се постараем "Левски" да завърши сезона подобаващо. Кой може да обещае нещо във футбора и винаги да го изпълнява?! Не можахме да намерим точния ритъм, не успяхме да контролираме топката. Няма как серията срещу ЦСКА да влияе, защото в сегашния отбор има малко футболисти, които бяха и през миналата година.

Голът от свободен удар повлия. ЦСКА имаха повече късмет. И двата отбора правят нови отбори, Аниете още не е правил подготовка с нас. Нормално е като си загубил, да не си показал желания дух. Анализите и грешките утре ще ги правим. Да се правят генерални изводи е малко прибързано. Трябва ни спокойствие. Имаме план, градим нещо, не трябва една загуба да ни отклонява от поетия път. Първо трябва да се опитаме отборът да сработи, за да изпълнява тактическите задачи." 

Иванов бе попитан за евентуална треньорска смяна, след като бе обещал, че поне за една година ще остави Пепе Мурсия начело.

"Питате ме за смяна на треньора след втория кръг?! Не смятам да ви отговарям на тоя въпрос", отвърна спортният директор.

А след първото си българско дерби, Пепе Мурсия обяви следното:

"Равностоен мач, който се реши в пет минути. Нещата се промениха от фала, с който Карачанаков ни вкара гол. За останалото време се получи равностен двубой. Доволен съм от моя отбор като желание за игра, но осъзнавам, бе трябва много повече. Трябва да мислим за следващата среща в събота. Трябва да затворим тази страница. За момента "Левски" е на нивото, на което очаквахме. Знаехме, че в такова дерби едно отиграване може да реши всичко. Така и стана. Добре осъзнаваме колко е важен един двубой срещу ЦСКА, участвал съм в такива, това са различни сблъсъци. Ще се опитаме възможно най-бързо да се възстановим и да мислим за следващия мач."

Един от най-опитните в "Левски" - Владимир Гаджев, коментира загубата така:

"Най-лошото е, че се опитваме да създаваме положения, но не успяваме да ги реализираме. Ако бяхме успели да вкараме първи, щяхме да победим. Благодаря на феновете и искам да им се извиня, благодение на тях един ден пак ще бъдем на върха. Нямахме присъствие в наказателното поле на противника. Не излязохме със страх, опитахме се да пресираме ЦСКА. Но не успееш ли да вкараш, обикновено губиш. Ще опитам да вдъхна кураж на новите си съотборници. Хората застанаха зад нас въпреки загубата. Футбол със страх не се играе. Имаме добър колектив, само трябва да почнем да побеждаваме."

От началото на сезона "Левски" има равен и загуба.