Районната прокуратура в Пловдив съобщи, че към момента няма повдигнато обвинение срещу 38-годишната майка на тригодишните близнаци, приети снощи в болница със синини по тялото. Майката в ареста, като се разследва дали върху децата е упражнявано насилие, предаде БНР.

След операция все още има опасност за живота на момченцето, съобщи прокурор Атанас Илиев.

"По данни на майката, гипсов орнамент, поставен над детското легълце, се е откачил от стената и е паднал, удряйки детето по главата. Ще установим съответно какви грижи е полагала майката, ще бъдат назначени медицински експертизи по отношение и на двете деца", заяви прокурорът.

Майката, която ги е отглеждала сама, е задържана в ареста за 24 часа. По нейните обяснения травмите на децата са в резултат от паднал предмет в дома им. Разследва се дали върху децата, които са и недохранени, е било упражнено насилие.

Близнаците са приети по спешност вчера. По-сериозно пострадало е момченцето, заяви старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Пловдив.

 
"Оказана му е спешна помощ. Детето остава в тежко състояние. Другото дете няма травматични увреждания, но също е оставено под лекарско наблюдение", заяви Илков.